OVER MARIANNE

Marianne Kraster werd in 1953 geboren in Amsterdam. Na haar studie Nederlands bezocht ze de Gerrit Rietveld Academie waar ze in 2000 afstudeerde aan de afdeling Tekenen, schilderen en grafiek. In 2004 verhuisde ze van Amsterdam naar Zutphen. Zij werkt afwisselend in haar atelier in Zutphen en in het buitengebied.

INSPIRATIE

De zichtbare werkelijkheid is vrijwel altijd de aanleiding voor een schilderij, al uit dit zich veelal in abstracte composities. Vooral de natuur in al haar verschijningsvormen is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Natuurlijke vormen en wetmatigheden komen in het werk terug in de gedaante van lijnen, rasters en structuren. Kleur speelt daarbij een belangrijke rol.

Het materiaalgebruik kan wisselen naar gelang de onderwerpkeuze en is daardoor divers: grafiek, collages, tekeningen en schilderijen op doek. Ook onderzoekt zij voortdurend nieuwe materialen en technieken.

Binnen de door haar zelf bepaalde kaders gaat zij intuïtief te werk. Het maakproces ziet zij als een zoektocht, wat een sterke drijfveer is om het werk te maken.

 

 

OPLEIDING

1995 - 2000   Tekenen, schilderen, grafiek, Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam

1983 - 1989   Nederlandse taal- en letterkunde, Universiteit Utrecht

NEVENACTIVITEITEN

2008 - 2020   Werkzaam als technisch adviseur bij Royal Talens in Apeldoorn. Zij schrijft over kunstschildermaterialen en geeft presentaties over de technische aspecten van verf.

asd

sdfsdf

hallo

iuy